تور مجازی راهی موثر در رونق کسب و کار
گسترش راه های ارتباطی نوین از طریق شبکه جهانی اینترنت و شبکه های مجازی موجب گشته تا تبلیغات و معرفی کسب و کار های گوناگون به آسانی امکان پذیر گردد. یکی از این راه های ارتباطی موثر تور مجازی می باشد.
یک تور مجازی، یک منظرهی ۳۶۰ درجهی کاملاً رنگی از داخل و بیرون یک ساختمان است. آنها یک تجربهی مشابه با واقعیت را در اختیارتان قرار میدهند، گویی شما واقعاً در همان مکان ایستادهاید.
عکاسی تور مجازی یک ابزارفروش بسیار قدرتمند است. فهرستهای هتلها و بنگاههای املاک و مستغلات با تورهای مجازی بهطور متوسط ۱۳۵ درصد افزایش درآمد آنلاین را به دست آوردهاند.
کاربرد واقعیت مجازی در کتابخانه
از کاربردهای واقعیت مجازی استفاده آن در کتابخانهها میباشد که سبب میشود کسانی که نیاز به مطالعه دارند دیگر نیازی به رفتن به کتابخانه نداشته باشند و حتی نیازی به نگهداری فیزیکی کتابها در کتابخانه نباشد، در صورتی که محدودیت فیزیکی در کتابخانههای امروزی خود میتواند مشکل بسیار بزرگی باشد. یکی دیگر از مزایای این کتابخانهها مجازی این است که سبب میشود تا کتابهای کتابخانه شما نامحدود شده و به هر کتابی که نیاز دارید براحتی دسترسی پیدا نمائید.
کاربرد واقعیت مجازی در گردشگری
امروزه سازمانهای مدیریت مقصد اعم از متولیان دولتی، بنگاههای تجاری و سازمانهای غیرانتفاعی گردشگری از تکنولوژیهای بروز تصویر برداری و عکاسی برای ارائه بهتر آنچه گردشگر باید راجع به مقصد بداند استفاده میکنند. با افزایش اهمیت صنعت گردشگری و نیاز مبرم به شناساندن ایران واقعی به جهانیان فعالیت مستمر و حرفهای متولیان گردشگری در میهنمان بیش از پیش احساس میشود. به این منظور یکی از شرکتهای دانش محورگردشگری با بهرهگیری از کادر حرفهای اقدام به راهاندازی وبسایتی با هدف اولیه معرفی جاذبههای فرهنگی و طبیعی شناختهشده و شناختهنشدهٔ ایرانی به جهانیان اعم از ملموس و ناملموس نمودهاست. این وبسایت برای اولین بار در ایران اقدام به تولید فیلمهای ۳۶۰ درجه از جاذبههای گردشگری ایران نمودهاست. این فیلمها نسل جدیدی هستند که برای تماشای آن نیازی به تعیین جهت تصویر توسط فیلمبردار نیست، بلکه تماشاگر خود قادر خواهد بود جهت مورد نظرش را انتخاب کند. با کلیک روی فیلم و حرکت دادن موس در رایانههای شخصی یا با حرکت دادن دستگاههای تلفن همراه و تبلت در جهات مختلف این امکان فراهم میشود که کاربر قادر باشد فضا را از جهات مختلف ببیند و به این ترتیب تجربهٔ حضور واقعی در مقصد را بهتر درک کند. با استفاده از عینکهای واقعیت مجازی و موبایل هوشمند این امکان وجود دارد تا عکسها – فیلمهای ۳۶۰ درجه و همچنین بازدیدها را با واقعیت مجازی تجربه کنید. تعدادی از فیلمهای واقعیت مجازی را اینجا میتوانید مشاهده کنید.
کاربرد واقعیت مجازی در ساختمان و اماکن
واقعیت مجازی و ابزارهای واقعیت افزوده برای صنعت AEC (معماری و عمران، مهندسی و اجرای یکپارچه ساختمان) بهطور فزایندهای بهتر و بهینه تر میشوند.
با وجود ایجاد تکنولوژی و نرمافزارهای جدید و قوی تر شدن سختافزارهای کامپیوتری استفاده از این تکنولوژی روز به روز ارزانتر میشود؛ و قیمت تمام شده آن برای کارفرمایان به حد قابل قبولی کاهش یافتهاست.
از چند سال پیش، ابزارهای VR / AR (واقعیت مجازی و واقعیت افزوده) به آرامی در حال تبدیل شدن به یک پدیده همه گیر هستند، که این تغییر به مرور زمان در حال رشد و تکامل است.
با ارائه یک تجربه فراگیر از طرحها، محصولات و زمینههای مربوط به فضای ساختمان، ابزار VR و AR تبدیل به یک استاندارد صنعتی میشوند که تکرار سریع و فرصت را برای اصلاح طرحها در همکاری با مشتریان و همکارانش فراهم میکند.
در حالی که VR محیطهای کاملاً کامپیوتری و محرک ایجاد میکند، AR عناصر مجاز را به عنوان پوشش به دنیای واقعی ارائه میدهد.
به همین دلیل، در حالی که استفاده از نوع تکنولوژی، VR و AR راههای مختلفی برای کاربر نهایی و همچنین صنایع مختلف دارند. به نظر میرسد VR یک ابزار مناسب برای معماران است،
در حالی که AR به احتمال زیاد استفاده بیشتری در ساخت و ساز پیدا خواهد کرد.
اگرچه هر دو این فناوری پیشگامانه در آینده به شدت گسترش خواهند یافت، اما هنوز در مرحله توسعه اولیه قرار دارند.
امروزه از نرمافزارهای متنوعی برای ایجاد فضاهای ساختمانی برای مهندسین عمران و معماری استفاده میشود، که میتوان به Storyboard VR و موتور بازیسازی آنریل انجین که اخیراً بین معماران محبوب شدهاست اشاره کرد
واقعیت مجازی و علوم پزشکی در ایران
علی رغم شروع دیرهنگام دانشگاههای علوم پزشکی ایران در امر ساخت و کاربرد فناوری « واقعیت مجازی » در کشور، در طی سالیان اخیر، سیر پرشتاب آشنایی با این فناوری و ساخت محصولات و نرمافزارهای این حوزه، در دانشگاههای علوم پزشکی ایران ملاحظه می گردد. از جمله دانشگاههای وارد شده به این عرصه، میتوان به دانشگاه علوم پزشکی گناباد، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند و دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اشاره کرد.
دانشگاه علوم پزشکی گناباد، با ساخت محصولاتی همچون « شبیه ساز واقعیت مجازی CT Scan »]، « اولین شبیه ساز واقعیت مجازی غیر انیمیشنی MRI در جهان »، ساخت سناریوهای آزمونهای بالینی بر مبنای VR و برگزاری اولین آزمون VR-OSCE در سطح دانشگاههای علوم پزشکی کشور، ساخت « اولین شبیه ساز واقعیت مجازی معاینه ی ریه در ایران » (برگزیدهٔ رتبهٔ اول جشنوارهٔ کشوری آموزش پزشکی شهید مطهری در سال ۱۳۹۷)، ساخت « اولین شبیه ساز واقعیت مجازی معاینه ی نورولوژیک « Finger to Nose »]، ساخت « فیزیوتراپی تلیقی واقعیت مجازی اندامهای فوقانی »و تجاریسازی محصولات فوق توسط شرکت فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه (شرکت تجهیز فناور ایلیا شرق)، از جمله پیشگامان عرصه ی فناوری « واقعیت مجازی » در علوم پزشکی کشور میباشد و در قالب برگزاری کارگاه ها، انتشار مقالات در سمینارها و انتشار اخبار فعالیتهای این حوزه، در حال انتقال تجارب خود به سایر دانشگاه علوم پزشکی کشور میباشد.
به نظر میرسد که با توجه ویژه به این حوزه، زمینه برای فراگیر شدن این فناوری در سطح دانشگاههای علوم پزشکی کشور، در حال فراهم شدن است. گرچه، گرانی تجهیزات سخت افزاری و چالشهای ساخت نرمافزارهای این حوزه، یکی از معضلات پیش روی این توسعه میباشد.